Početna - IZDVOJENO - Zašto je plivanje najbolji sport za vaše dijete?
plivanje

Zašto je plivanje najbolji sport za vaše dijete?

Od velike ponude raznih sportova najčešće nije jednostavno odabrati pravu aktivnost za vaše dijete. No, kada pričamo o blagodatima raznih sportova na zdravlje i razvoj djeteta svakako moramo reći da plivanje zauzima visoko mjesto.

Osim što blagotvorno utječe na cjelokupni razvoj djeteta, plivanjem se naročito jačaju pluća i srce te razvija osjećaj koordinacije pokreta i samokontrole. Spoj aerobnih i anaerobnih vježbi osigurava niz dobrih utjecaja na zdravlje. Rano učenje plivanja utječe na tjelesni razvoj, a implementacija sportskog odgoja predstavlja neizostavnu važnost današnjeg načina života.

U našem gradu djeluje plivački klub sa najdužom tradicijom u Hrvatskoj: PK Primorje – CO dugi je niz godina i najuspješniji plivački klub Hrvatske koji je iznjedrio vrhunske sportaše kao što su Sanja Jovanović i Miloš Milošević. Profesionalno osoblje PK Primorja CO primjenjuje kreativan pristup prilagođen svakom djetetu kako bi kroz igru i smijeh naučilo svladavati izazove i teškoće. Kroz programe plivačke škole, vrtića i plivačkog usavršavanja razvijaju se korisne navike, sportski duh i osjećaj zajedništva. Upisi u navedene programe počinju 5. rujna na Bazenima Kantrida te traju cijele godine.
Plivanje predstavlja druženje, iskorištavanje slobodnog vremena, jačanje samopouzdanja te pozitivno utječe na psihosocijalni i fizički razvoj djeteta.

Prijavnicu možete ispuniti na www.pk-primorje.hr
Za sve informacije obratite nam se na info@pk-primorje.hr, plivacka.skola.primorje@gmail.com ili 051/621-454 i 098/454-515

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...