Početna - IZDVOJENO - Rekorderka – pod utjecajem alkohola s 2,32 promila

Rekorderka – pod utjecajem alkohola s 2,32 promila

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u subotu, 23. prosinca u Rijeci, 35- godišnjoj hrvatskoj državljanki. Ona je izazvala prometnu nesreću na području Pećina u Rijeci oko 20 sati, upravljajući osobnim vozilom marke Suzuki Swift , pod utjecajem alkohola od 2,32 g/kg.

Proteklog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se ukupno 92 prometne nesreće, od kojih su dvije teže, a 90 su lakše nesreće. U prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala. Riječ je o 50-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je kao vozač teretnog vozila nastradao u prometnoj nesreći 25. prosinca na autocesti Rijeka-Zagreb. Krećući se iz smjera Kikovice u smjeru čvora Čavle prešao je na lijevu stranu kolnika, gdje je vozilom udario u zaštitni metalni odbojnik i prevrnuo se na bok. Nažalost, 50-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće.

U nesrećama su tijekom tjedna dvije osobe teže ozlijeđene, 11 lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 940.000 kuna.Deset stranih državljana je također sudjelovalo u nesrećama, kao i deset stranih državljana, tri pješaka, te 12 alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 384 vozača, od kojih je kod 38 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od spomenutih alkoholiziranih vozača, njih 17 je starosne dobi između 25 i 35 godina života, 15 iznad 35 godina, dok ih je sedam u dobnoj skupini između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u subotu, 23. prosinca u Rijeci, 35- godišnjoj hrvatskoj državljanki. Ona je izazvala prometnu nesreću na području Pećina u Rijeci oko 20 sati, upravljajući osobnim vozilom marke Suzuki Swift , pod utjecajem alkohola od 2,32 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće, sankcionirana je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U MOSKOVSKOM ZOOLOŠKOM VRTU UGINUO ALIGATOR KOJI JE PREŽIVIO BOMBARDIRANJE BERLINA TIJEKOM DRUGOG SVJETSKOG RATA

Aligator imena Saturn uginuo je u moskovskom zoološkom vrtu u dobi od 84 godine… Jedan od najstarijih aligatora na svijetu ...