Početna - IZDVOJENO - Riječka filharmonija i riječki rokeri u Harteri
riječki rokeri

Riječka filharmonija i riječki rokeri u Harteri

“Riječka filharmonija i riječki rokeri” ime je koncerta koji će se održati i ove godine u okviru Riječkih ljetnih noći, u četvrtak, 10. srpnja s početkom u 21.30 sati u Harteri.

Da “rock filharmonija” više nije pojam koji u sebi spaja suprotnosti zaslužni su vrsni glazbenici Riječke filharmonije i vokalni solisti riječke rock scene – Damir Urban, Zoran Prodanović i Dean Škaljac.

Oni su pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, u aranžmanima Olje Dešića, i uz sudjelovanje riječkog zbora Jeka Primorja prošle godine u bivšoj riječkoj tvornici papira održali koncert samo naizgled nespojivog, a na opće odobravanje i ushit publike. Tako će se i ovoga ljeta na programu koncerta, ostvarenog u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom, naći neki od najvećih rock hitova, dok će se istodobno “rokeri” ponovno okušati u izvođenju nekih od najljepših bisera operne literature poput primjerice glasovite arije Nessun dorma iz Puccinijeve opere “Turandot”.

U želji da odgovori zahtjevima riječke publike, festival Riječke ljetne noći ponovno na svom programu spaja ova dva svijeta u jedan univerzalan glazbeni jezik, kojeg ovi glazbenici zaista tečno govore te jedinstvenim spojem riječkih klasičara i riječkih rokera čini iskorak u programu Riječke filharmonije, ali i glazbeni iskorak općenito.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...