Početna - IZDVOJENO - Rijeka – Grobničan 9:1, četiri pogotka Tomislava Turčina
rijeka-grobnican

Rijeka – Grobničan 9:1, četiri pogotka Tomislava Turčina

Nogometaši Rijeke pobijedili su Grobničan (9:1) u pripremnoj utakmici odigranoj na stadionu HNK Rijeka.  Uz standardne prvotimce Gorgona, Andrijaševića, Maleša i Eleza, priliku su dobili igrači koji su imali manju minutažu ove sezone i juniori.

Dobivenu priliku za dokazivanje najbolje je iskoristio Tomislav Turčin za kojeg obrana Grobničana nije imala rješenje te je postigao čak četiri pogotka.

Prva prilika na utakmici pripala je Rijeci, Andrijašević je opalio sa nekih 18 metara, ali Vladić je obranio i odbio loptu u korner. Nakon njega udarac je okušao i Čanađija, ali lopta je fijuknula iznad grede.

U 13. minuti ponovo je zaprijetio Andrijašević, pobjegao je čuvaru, ušao u šesnaesterac i iskosa opalio preko gola.  Četiri minuta kasnije Rijeka je povela, a strijelac je Matei. Martić je pronašao Andrijaševića koji je proigrao Mateia, a potonji prebacio Vladića za 1:0.

Na 2:0 povisio je Handžić u 20. minuti. Nakon ubačaja iz kuta Handžić je neometano primio loptu u kaznenom prostoru i poslao je iza leđa vratara Vladića.

Samo minutu kasnije Matei je ponovo precizan. S ruba kaznenog prostora pogodio je neobranjivo u suprotni kut za 3:0.

U 25. minuti Rijeka je stigla do 4:0. Obrana Grobničana nije dobro očistila opasnost, lopta je došla do Andrijaševića koji je mirno pogodio u donji desni kut.

U 30. minuti nova prilika za Rijeku, Gorgon je naciljao Handžića čiji pokušaj glavom sjajno brani Vladić.

Trener Kek tada je odlučio dati priliku Mišiću, Čelikoviću i Turčinu, a odmoriti Eleza, Gorgona i Andrijaševića.

Odmah nakon što je ušao, u 33. minuti, Mišić je upisao asistenciju. Sjajno je proigrao Handžića koji je postigao svoj drugi pogodak na utakmici za 5:0.

Prvi odgovor Grobničana stigao je u 40. minuti nakon udarca iz kuta, kada se nakon gužve najbolje snašao Conjar, ali Sluga je bio na visini zadatka.

U nastavku, zbog izmjena u sastavu Riječana, omjer snaga se lagano uravnotežio, ali Rijeka je i dalje imala inicijativu i stvorila više prilika.

U 50. minuti je došlo do novih zamjena u momčadi Rijeke, izašli su Maleš, Matei, Martić, Handžić, Ajayi, Čanađija i Ikić, a ušli, Ivančević, Šantek, Mulac, Lepinjica, Iličić, Rilov i Modrić – kapetansku traku preuzeo Mišić.

Na pogodak se čekalo do 58. minute kada je Šantek gurnuo loptu u prostor za Turčina – 6:0. U 68. minuti Grobničan je stigao do počasnog pogotka, a strijelac je bio Prtenjača koji je pobjegao čuvarima i smanjio na 6:1.

Nova promjena rezultata stigla je u 74. minuti kada je Rilov sjajno gurnuo u priliku nadolazećeg Turčina – 7:1.

Izrazito raspoloženi Turčin u 86. minuti ponovo se našao u prilici i postigao svoj treći gol. Konačan rezultat 9:1 postavio je najistaknutiji pojedinac utakmice, Tomislav Turčin, svojim četvrtim pogotkom na utakmici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...