Početna - NOVOSTI - Rijeka i Hajduk igraju na Kantridi u 15 sati na zahtjev policije
Kantrida Hajduk Rijeka

Rijeka i Hajduk igraju na Kantridi u 15 sati na zahtjev policije

Utakmica 29. kola između Rijeke i Hajduka igra se u nedjelju, 6. travnja, od 15 sati. Utakmica se trebala igrati u večernjem terminu, ali je satnica promijenjena na zahtjev policije. Razlog je uobičajen, igra se utakmica visokog rizika koja izravno odlučuje o drugom mjestu na ljestvici. Pogrešna procjena organizatora izazvala je u 11. kolu bliske susrete posebne vrste navijača, kojima je kamenovanje i gađanje bakljama zanimljivije od nogometa.

Epilog su bile novčane kazne, zbog ponašanja navijača Rijeka je platila 100.000 kuna, aHajduk 200.000 kuna. Bez obzira na propuste domaćina koji su se dogodili u provedbi organizacije utakmice, ne može se opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica.

U nedjelju, 6. travnja, derbi između Rijeke i Hajduka igra se u svjetlu moguće eskalacije nasilja. Policija očito procjenjuje da je lakše održavati red pod dnevnim svijetlom nego noću pod svjetlom bakljada na zapadnoj i istočnoj tribini, gdje su smješteni pripadnici Armade i Torcide.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...