Početna - IZDVOJENO - Rijeka Psihologije- popularizacija psihologije kroz radionice i predavanja
Rijeka psihologije 2

Rijeka Psihologije- popularizacija psihologije kroz radionice i predavanja

Predavanjem pod nazivom “Zašto ljubav nije dovoljna?” Ivanke Živčić-Bećirević s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci započela je manifestacija Rijeka psihologije, koja će se od 15. do 21. veljače 2016. godine, petu godinu zaredom, održavati u Rijeci i okolici. Bogati program obuhvaća šezdesetak aktivnosti iz različitih područja psihologije za građane svih dobnih skupina.

Rijeka psihologije manifestacija je čiji je cilj popularizirati psihologiju i promicati njen značaj u društvu, kazala je predsjednica Organizacijskog odbora Ines Jakovčić te dodala kako je Rijeka psihologije nagrađena nizom strukovnih, kao i državnom nagradom za znanost.

Otvarajući petu Rijeku psihologije u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić je istaknuo kako je riječ o manifestaciji koja iz godine u godinu prerasta svoje okvire, a temama kojima se bavi ulazi u sve pore života. Rijeka psihologije održava se u okviru Tjedna psihologije.

U protekle četiri godine održano je 255 pojedinačnih aktivnosti koje je održalo stotinjak psihologa, a aktivnosti su se održale na 67 različitih lokacija. Psiholozi su za građane svih dobnih skupina pripremili bogati program koji obuhvaća šezdesetak aktivnosti iz različitih područja psihologije i to na 38 lokacija u Rijeci i okolici. Kroz brojne radionice i predavanja građani će moći čuti nešto više o psihološkom savjetovanju, odabiru zaposlenika i profesionalnoj orijentaciji, odgoju djece, učenju, percepciji, tugovanju, partnerskim odnosima, stresu, sreći, seksualnosti i drugim temama. Program provodi preko 70 psihologa i stručnjaka drugih profila, a sve su aktivnosti besplatne i provode se na volonterskoj bazi.

Manifestacija ima i humanitarni karakter jer će se prodajom promotivnih materijala i ručno izrađenih artikala na prodajno-promotivnom štandu na Korzu, svakim danom od 10 do 17 sati, prikupljati sredstva za opremu Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka. Studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci prodavat će predmete koje su sami izradili i to po cijeni od 3 do 15 kuna, a osim kupnjom, u akciju se može uključiti i uplatom sredstava izravno na žiro-račun Filozofskoga fakulteta, koji se vodi pri Zagrebačkoj banci (IBAN HR9123600001101536455, poziv na broj 70505505759-06, svrha uplate: Humanitarna akcija).

Nakon svečanog otvaranja održano je predavanje pod nazivom “Zašto ljubav nije dovoljna?” Ivanke Živčić-Bećirević s Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
Rijeku psihologije zajednički organiziraju Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Psihološko savjetovalište Sveučilišnoga savjetovališnog centra, Udruženje studenata psihologije “Psirius”, Grad Rijeka, Ri Psi Alumni kluba, Udruga SAZRI, Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci, SOS telefon — Grada Rijeke i Društvo psihologa PGŽ.

Program manifestacije možete pohledati na web stanici Rijeka psihologije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...