Početna - IZDVOJENO - Rijeka ima studij medicine na engleskom jeziku
Studij medicine
foto: Grad Rijeka

Rijeka ima studij medicine na engleskom jeziku

U sklopu Dana Medicinskog fakulteta u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke predstavljen je Studij medicine na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Studij će započeti već iduće akademske godine kada će ugostiti 30 inozemnih studenata kolika će biti upisna kvota za prvu godinu polaznika.

 „Medicinski fakultet kao najstarija sastavnica Sveučilišta u Rijeci po mnogo čemu predstavlja vrh inovativnosti i kvalitete, a sad je eto već po drugi put tijekom svojega postojanja započela proces internacionalizacije studija medicine“, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel pozdravljajući okupljene u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Istaknuo je također da je pokretanje Studija medicine na engleskom jeziku ujedno i potvrda da je riječko Sveučilište zanimljivo stranim studentima, kao i naš grad u kojemu mogu ugodno živjeti i studirati.

O potrebi povratka stranih studenata na studij medicine u Rijeci govorio je i dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. se. Tomislav Rukavina, ističući pritom važnost internacionalizacije medicinskih obrazovnih programa ne samo za razvoj znanstveno-istraživačkog rada Medicinskog fakulteta u Rijeci i njegovu međunarodnu afirmaciju, već i za lokalnu zajednicu. Riječki Kampus time bi mogao postati mjesto susreta i razmjena raznovrsnih kultura.

Prodekan za razvoj Medicinskog fakulteta prof. dr. se. Saša Ostojić i voditeljica Studija na engleskom jeziku izv.prof.dr.sc. Sanja Štifter predstavili su posebnosti pokretanja studijskog programa na engleskom jeziku te njegov značaj.

Interes za studiranje medicine u Hrvatskoj postoji u brojnim europskim zemljama, a prema dosadašnjim informacijama i ostalih zemalja svijeta. Iako je pokretanje studija na engleskom jeziku izuzetno opsežan i zahtjevan projekt koji podrazumijeva modifikacije nastavnih planova, rasporeda predavanja, kolokvija i ispitnih rokova, analizom tržišta pokazalo se da realna potreba za ovakvim projektom postoji te da su njegove prednosti, kako za Medicinski fakultet, tako i za Sveučilište u Rijeci pa i Rijeku kao sveučilišni grad, mnogostruke.

Studij medicine na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta Rijeka predstavlja doprinos reformi školstva, prilagođavanju standardima EU i uklapanju u europsku edukacijsku obitelj čime bi se Medicinski fakultet u Rijeci pridružio fakultetima u Zagrebu i Splitu koji svoje programe uspješno provode već više godina.

Uvođenjem studija na stranom jeziku u Hrvatskoj Fakultet se također priključuje rastućem broju medicinskih fakulteta u Srednjoj i Istočnoj Europi koji godinama nude mogućnost studiranja na engleskom čime prati suvremene trendove visokoškolskog obrazovanja.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...