Početna - IZDVOJENO - S dvoje djece osam mjeseci bez struje

S dvoje djece osam mjeseci bez struje

Kći ima cerebralnu paralizu, sin s dioptrijom minus pet uči pod svijećama. HEP im je iskopčao struju zbog dvije neplaćene rate, a dug im je sada 13.000 kuna. Nezaposlena Riječanka Irena Ferić samohrana majka dvoje maloljetne djece, od kojih kći ima cerebralnu paralizu, osam mjeseci živi bez struje. Upravo je život u mraku činjenica s kojom se najteže suočava ne toliko zbog sebe, već koliko zbog njezine djece Izabele i Zlatka. Iako je na skromni način gotovo siromašan, život navikla posljednjih sedamanaest godina koliko brine za kćerku a toliko je i zatvorena u četiri zida stana.

HEP im je isključio struju jer nisu imali novaca za platiti ta dva mjeseca. Na to su počele stizati kamate i do danas, iako već sve te mjesece žive u mraku, bez grijanja i hladnjaka, dug je dosednuo 13.000 kuna. Ako žele platit dug nemaju mogućnost da plate u par obroka, nego traže da se plati sve od jednom.

Izabela je polaznica Centra za rehabilitaciju, zbog problema koje je doživjela kada je kao djevojčica boravila u bolnici, gotovo da od straha i nemože zaspati u mraku. Zlatko je učenik Ekonomske škole, uz svijeće i dioptriju minus pet, gotovo da i nemože izvršavati školske obveze iako mu profesori nastoje čim više izlaziti ususret.

Djecu se nemože hraniti sa suhom hranom, potreban im je topli obrok. Robu peru na ruke. Predstavnici stanara zgrade u kojoj žive, inicirala je korištenje zajedničke struje zbog težine situacije oko Izabele, prikupili se potpisi ostalih stanara te su HEP-u uputili upit ali odgovor još uvijek nije stigao.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...