Početna - IZDVOJENO - Silver Cloud prvi je od 15 cruisere koji je posjetio Rijeku
Silver Cloud3
foto: Grad Rijeka

Silver Cloud prvi je od 15 cruisere koji je posjetio Rijeku

Putnički brod „Silver Cloud“ u srijedu je oko 12 sati uplovio u riječku luku, čime je otvorena ovogodišnja sezona dolaska brodova namijenjenih kružnim putovanjima u Rijeku.

Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarner organizirale su povodom dolaska cruisera „Silver Cloud“ prigodni program na Riječkom lukobranu, na kojem su također postavljeni štandovi sa raznim rukotvorinama s područja grada Rijeke i okolice te prezentirane turistička ponuda grada i regije, kao atraktivne destinacije za kružna putovanja.

Predstavnici Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke, Turističke zajednice Kvarner i Primorsko – goranske županije posjetili su brod, nakon što su se putnici uputili na neki od ponuđenih izleta.

Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke rekao je kako ga iznimno veseli što se najveći broj putnika ipak odlučio za izlet pod nazivom  Najbolje u Rijeci koji uključuje razgledavanje Trsata, Pomorskog i povijesnog muzeja, a potom centra grada i riječke tržnice. Osim tog izleta, putnicima su od strane agencija organizirani izleti u Hum, Vrbnik, Opatiju i Mošćenice, Kamačnik, Rafting na rijeci Kupi i posjet Postojni.

U Lučkoj upravi Rijeka za 2016. godinu najavljen je dolazak 15 brodova na kružnim putovanjima od strane sedam različitih brodarskih kompanija, što je dvostruko povećanje u odnosu na prošlu godinu.

Porast ovogodišnjeg putničkog prometa u cruising segmentu pripisuje se intenzivnom angažmanu zajedničkog povjerenstva u sastavu Lučke uprave Rijeka, Turističke zajednice grada Rijeke i Grada Rijeke koje je u posljednje tri godine bilo usmjereno na definiranje područja za prihvat kruzera, planiranje i provedbu konkretnih aktivnosti poput osmišljavanja modela upravljanja destinacijom i realizacije prodaje i marketinga destinacije.

Putnički brod – cruiser „Silver Cloud“ pripada brodarskoj kompaniji Silversea, koja je ove godine po prvi puta uvrstila i riječku luku u svoj itinerar. Njegov itinerar nudi luksuzna krstarenja Karibima, a ljeti se vraća u Europu, točnije na Sredozemlje.

Brod „Silver Cloud“ dug je 156, a širok 21 metar, kapaciteta 296 putnika koje opslužuje 222 člana posade. O kakvom se luksuzu radi, svjedoči podatak da svaki putnik u prosjeku za sebe ima 47 kvadratnih metara prostora te gotovo individualnu uslugu posluge. Porinut je 1994. godine te je prvi i najstariji brod ove luksuzne cruising kompanije. Njegova izgradnja stajala je 125 milijuna američkih dolara, posljednje preuređenje izvršeno je 2013. godine, a novo je već zakazano za 2017. godinu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...