Početna - GOSPODARSTVO - Slovenija zabranjuje “misu za nerođenu djecu”

Slovenija zabranjuje “misu za nerođenu djecu”

Najveća slovenska bolnica zabranila je održavanje “mise za nerođenu djecu” koja se u prostorima ljubljanskog Kliničkog centra trebala održati idućeg tjedna te je pozvala bolničkog svećenika da je otkaže jer su vjerski obredi u bolnici namijenjeni samo vjerskoj opskrbi bolesnika i njihove rodbine u vrijeme liječenja.

Vodstvo bolnice navelo je u izjavi da molitva za umrle tijekom postupka umjetnog prekida trudnoće i tijekom postupaka umjetne oplodnje, kako se je misa najavljivala u javnosti, nije u skladu s ustavom zajamčenim pravom na slobodno odlućčivanju o rođenju djece te bi mogla pogoditi one koji su se odlučili za umjetni prekid trudnoće.

Bolnički svećenik izjavio je da će se umjesto mise za nerođenu djecu održati redovna obična misa. Riječ je, naveli su u udruzi, o ‘nečuvenom miješanju države u poslove Crkve koja je ustavom odvojena od države’.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...