Početna - AUTOMOTO - Službeno najavljeno 7. izdanje utrke ‘Inter cars Učka 2021.’

Službeno najavljeno 7. izdanje utrke ‘Inter cars Učka 2021.’

Sedmo izdanje međunarodne auto utrke iz kalendara Formula driver održat će se ovog vikenda (17. i 18. srpnja) na obroncima Učke, najavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u restoranu Molo, organizatori iz AK Opatija Motorsport Martina i Igor Puž, zatim gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, Predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina te predstavnik tvrtke Inter cars d.o.o. Raul Bratović. Natjecanje je međunarodnog karaktera, boduje se za HAKS Kup Formule driver, zatim prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a te Auto i karting saveza Istre. Staza, od prije dvije godine produljena na 3.800 metara, sa startom u Veprincu, bit će na brzim i ravnim dijelovima usporena s devet šikana. Organizator će svoje sjedište imati u novouređenom Društvenom domu Veprinac uz koji će se odvijati tehnički prijam i verifikacija u subotu od 16 do 19 sati. Nedjeljno jutro od 8,30 sati predviđeno je za trening, a u 11 sati je svečanim otvaranjem najavit će se start prve bodovne vožnje. Oko 18 sati u Parku vozača najuspješnijima će biti uručena zaslužena sportska priznanja.

– Dugo smo bili u nedoumici da napravimo još jednu godinu pauze ili da nastavimo s natjecanjem što je u konačnici i presudilo. Iako smo odradili sve pripreme unaprijed, novodonesene mjere u našoj Županiji ipak su nam malo poremetile planove, ali ju nismo otkazali. Neće nam biti lako i nadamo se da će na kraju završiti na dobrobit svih te da će sportaši biti zadovoljni, a tradicija nastavljena. Zahvaljujemo svima , prvenstveno gradu Opatiji i SSGO Opatije, koji su u našoj manifestaciji prepoznali dobru sportsku i turističku priču. Također, veliko hvala i najvećem sponzoru, tvrtki Inter cars koja je i ove godine stala uz nas, a mi se nadamo da ćemo opravdati povjerenje i biti strpljivi dok se stvari ne vrate u normalu, kako smo i bili navikli, istaknuo je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsporta.

– Moram reći još jednu stvar koja mi nije draga, ali smatram da je važno upoznati javnost s njom. Obzirom da se utrka održava na području Parka prirode Učka, sve ove godine redovito smo plaćali naknadu za dozvolu što se utrka jednim djelom održava na području parka, a ove godine nas je jedna jako neugodna stvar začudila. Naime, u ovo vrijeme kada manifestacija praktički i nema, i kada jako malo ljudi se odluči nešto napraviti za zajednicu, Park prirode Učka nam poveća cijenu naknade za tri puta. Uz sve ove covid probleme zatekao nas je još jedan, a to je ovo bezobrazno povećanje naknade od strane Parka. Ne vidimo razloga za takvu odluku , pogotovo što svake godine očistimo stazu , pokupimo i tuđe smeće. Ovo je jako loša stvar za turizam i za ljude koji volonterski rade za zajednicu, dodao je Puž.

Susret s novinarima nije propustio niti novi opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji nije krio zadovoljstvo.

– Iskrene čestitke zaslužuju svi ovi vrijedni entuzijasti koji iz godine u godinu čine ogromne napore da jednu brdsku prometnicu na našoj Učki pretvore u jednodnevnu automobilističku sportsku atrakciju. Hvala svima njima, ali hvala i sponzorima koji su punog razumijevanja i ovog puta pružili pomoć kako bi sve uspjelo, u otežanim organizacijskim okolnostima na kakve se svakodnevno navikavamo. Suočeni s prisutnošću opake bolesti i pandemije koja ne bira vrijeme i trenutak, svi smo obvezni primjenjivati važeće mjere zaštite i ograničenja, pa će oni koji su u skupinama cijepljenih, preboljelih ili negativno testiranih biti sudionicima, kako na strani natjecatelja, tako i promatrača, istaknuo je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.

O podršci Sportskog saveza Opatije i značaju utrke govorio je predsjednik Dragutin Galina.

– Čestitam organizatoru koji se odlučio da organizira vrlo značajnu manifestaciju za grad Opatiju. Sa 150 posada iz tri države nije lako to organizirati, pogotovo kada su na snazi ovako restriktivne mjere, dodao je Galina te poručio da su i u SSGO donijeli nove odluke koje bi u ovo pandemijsko vrijeme trebale pomoći organizatorima manifestacija s dodatnim sufinanciranjem.

Raul Bratović, predstavnik glavnog sponzora ‘Inter carsa’, čije ime i nosi priredba, istaknuo je da su privilegirani biti dijelom ovako uspješne organizacije još od 2014.godine te uputio čestitke organizatorima koji guraju manifestaciju već godinama.

Sama završnica tiskovne konferencije pripala je predsjednici organizacijskog odbora Martini Puž.

 Prometnica od Veprinca u smjeru vrha Učke, do skretanja za ex. Ina odmaralište bit će zatvorena za javni promet u nedjelju 18. srpnja od 7 do 19 sati. Alternativni put je Tunel Učka, a prilaz do vrha Učke je s istarske strane. S obzirom na epidemiološke mjere, u suradnji s riječkom zdravstvenom ustanovom Medris, u subotu od 15 do 19 sati organizirat će se brzo testiranje za sve sudionike i pratnju kojima je to potrebno, na njihov trošak, a utrke će se moći pratiti putem platforme Novinet.tv koja objedinjuje lokalne portale (Poduckun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net) kao i putem Kanala Ri, poručila je, zaključujući susret s novinarima Martina Puž, predsjednica Organizacijskog odbora utrke.

Za kraj dodajmo da su uz glavnog pokrovitelja, tvrtku ‘Inter cars’ utrku podržali Grad Opatija, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Opatija, tvrtke Octopus, 3t.cable, NEOprom, autolimarija Rubinić, Sekundar usluge, Pema, Puž auto, Thalassotherapia Opatija, IP studio, Bfactory, Martis, Auto Kras Istra, Banjole Assistance system, Automatic servis, Keramika Kos te stolarski obrt ProLes dok medijski pokrivaju regionalna platforma Novinet.hr koji uključuje portale, Poduckun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net, kao i putem Kanala Ri na kojem će se prijenos moći pogledati od 15 do 17:45 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...