Početna - IZDVOJENO - Službeno uručen zahtjev da se zračna luka Rijeka zove Fiorello La Guardia
zracna luka rijeka

Službeno uručen zahtjev da se zračna luka Rijeka zove Fiorello La Guardia

Dožupan PGŽ te predsjednik ŽO HNS PGŽ Marko Boras Mandić, ministru Hajdaš Dončiću te direktoru Zračne luke Rijeka Tomislavu Palaliću, službeno je uručio inicijativu za nazivom riječke zračne luke, inicijativu pokrenutu od strane HNS-a Primorsko-goranske županije, Liste za Rijeku te Akcije mladih, koje su inicirale akciju o davanju imena Zračnoj luci Rijeka “uz direktnu komunikaciju s građanima s ciljem turističkog, kulturnog, povijesnog, sociopolitičkog brendiranja Rijeke i regije te isticanja važnosti prometne infrastrukture”.

“S inicijativom je započeto u mjesecu svibnju kada je pokrenuta anketa putem Facebooka i internetskih portala www.fiuman.hr, www.rijecan.in, www.otoci.net i www.rijekadanas.com u kojoj je glasovalo 3500 građana, dok je inicijativu vidjelo gotovo 40.000 građana preko društvenih mreža. Imena koja su bila ponuđena su Fiorello La Guardia, Fran Krsto Frankopan, Roberto Bartini, Andrija Ljudevit Adamić te je bio moguć i slobodan unos drugih prijedloga.  Najviše glasova dobilo je ime legendarnog newyorškog gradonačelnika Fiorella la Guardia koji je ostavio značajan utisak na Rijeku, Riječane te područje ove regije stoga nije veliko iznenađenje da su građani osjetili potrebu Zračnoj luci Rijeka dati ime ovog velikana povijesti koji je svojim djelovanjem i angažmanom obilježio povijest ovoga grada.

Iza inicijative o davanju imena Zračnoj luci Rijeka ”La Guardia Rijeka” stoji konzultiranje i komunikacija s građanima gdje su upravo građani odlučili o tome koji naziv žele vidjeti na tabeli kraj loga zračne luke”, navodi se u priopćenju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...