Početna - IZDVOJENO - Snijeg zabijelio Gorski kotar
Snijeg Gorski Kotar
foto: web

Snijeg zabijelio Gorski kotar

Stigla je najavljena promjena vremena: zahladilo je, snijeg je već zabijelio Gorski kotar, a do kraja dana mogao bi stići i do Primorja, gdje se poslijepodne očekuje vrlo jaka bura s olujnim udarima.

Tijekom ranojutarnjih sati snijeg nije znatnije otežao odvijanje prometa kroz Gorski kotar, no oborine se očekuju i u nastavku dana. Svim cestama toga područja je, uz zimske uvjete, kretanje od jutros u 4 sata zabranjeno kamionima s prikolicom i tegljačima.

Snijega mjestimice ima na kolnicima, pa se vozi usporeno i uz obaveznu zimsku opremu. Jutros je u Delnicama, Crnom Lugu i Begovu Razdolju visina snježnog pokrivača iznosila 4, a  na Pargu kod Čabra 7 centimetara.

U Primorju je oblačno s povremenom kišom i pljuskovima te hladnije nego prethodnih dana. Meteorolozi najavljuju da je poslijepodne i uz obalu te u unutrašnjosti Istre također moguć snijeg nošen burom, koja će tijekom dana ojačati na pojačanu do vrlo jaku buru s olujnim udarima. U Velebitskom kanalu mogući su i orkanski udari bure.

Kako bude odmicao dan, tako će postajati sve hladnije, pa se poslijepodne na Kvarneru i u Istri očekuje od 3 do 7, a u Gorskom kotaru i Lici od -3 do 0 stupnjeva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...