Početna - IZDVOJENO - Snimanje kartica na bankomatu
bankomat
web

Snimanje kartica na bankomatu

U vrijeme Riječkog karnevala, na bankomatu Splitske banke na samom autobusnom kolodvoru Žabici došlo je do “skimminga”. Skimming je čitač bankovnih kartica. U postupku koji se vodi protiv Rumunja  Steliana Buruiana  (39) i Cipriana Nicu Botezata  (27) optuženih za računalnu prijevaru, da su na nekoliko bankomata u Rijeci postavili uređaje takozvane “skimmere”.

Rumunji se terete za dvije računalne prijevare, jednu počinjenu u veljači prošle godine, a drugu u srpnju iste godine nakon čega su i uhićeni. Njima se zapravo stavlja na teret da su neovlašteno snimali PIN-ove klijenata s namjerom da tako skinute podatke iskoriste za podizanje novca s njihovih računa.

Ukupno je skinuto 66 tisuća kuna, Buruian je u međuvremenu uplatio jamstvo pa je izašao iz istražnog zatvora, a Botezata na suđenja dolazi iz istražnog zatvora u kojem se nalazi zbog opasnosti od bijega.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...