Početna - IZDVOJENO - Spajanje riječkog i liburnijskog Lungomarea je teško izvedivo

Spajanje riječkog i liburnijskog Lungomarea je teško izvedivo

U Gradskom vijeću Grada Rijeke nedavno je, u sklopu pitanja vijećnika, otvorena i tema o riječkoj obalnoj šetnici te njegovom evetualnom spajanju s nadaleko poznatim liburnijskim Lungomareom koji se proteže od Voloskog do Lovrana.

“U dogledno vrijeme svakako je namjera riječku obalnu šetnicu spojiti s opatijskim Lungomareom, međutim spojni dio pripada administrativnom području Grada Opatije, što znači da je realizacija tog dijela u nadležnosti Opatije”, rekao je tom prilikom gradonačelnik Vojko Obersnel odgovarajući na pitanje vijećnika Marinka Koljanina te je pritom i iznio brojne druge informacije o izgradnji obalnog šetališta u zapadnom dijelu Rijeke.

No, čini se da taj spoj obalnih šetališta koje bi se teritorijalno trebalo naći na području Grada Opatije ipak neće biti baš tako lako izvedivo zbog nekih sagrađenih objekata na tom području.

“Odbor za prostorno planiranje zasad o tome nije raspravljao, ali znate da je obala na onom dijelu od Voloskog do Preluke jako strma i da se tamo nalazi nekoliko kuća i hotel, pa bi bilo teško šetnicu spojiti uz samo more. Može se o tome razgovarati, ali potrebna je strategija koja će sve to definirati. Nekad je postojala ideja da se sve to spoji, ali onda su došle privatne vile, hotel i klinika te je to poremetilo priču. Jedino bi to bilo moguće na način da šetači u duljini od približno jednog kilometra koriste nogostup uz samu cestu”, komentirao je nedavnoj konferenciji za medije ovu temu Bruno Starčić iz Unije Kvarnera kao član Odbora za prostorno planiranje Gradskog vijeća Grada Opatije.

Njegov stranački kolega Vedran Kružić pritom je istaknuo da postoje određene solucije kako bi se to dalo riješiti te naveo da se namjerava spojiti Lovran i Mošćeničku Dragu obalnim šetalištem uz pomoć drvenih konstrukcija koje će biti izvučene što bi trebalo biti financirano iz europskih fondova.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Izložba „51000 Balthazargrad“ u MMSU-u još samo ovog vikenda

Posljednji je vikend izložbe „51000 Balthazargrad“ koja je u sklopu programa Dječja kuća, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena ...