Početna - TOP4 - Stopa mortaliteta od korone u PGŽ-u među najnižima u Hrvatskoj
opatija - rivijera

Stopa mortaliteta od korone u PGŽ-u među najnižima u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 2088 oboljelih osoba od koronavirusa, a 1463 osobe su se oporavile. Dosad je preminulo 77 osoba, što daje prosjek od 1,9 preminulih na 100.00 stanovnika u državi

Očigledan je pad novozaraženih posljednjih dana u Hrvatskoj, pa se mnogi nadaju da bi već u nekom od narednih dana možda ta brojka barem na jedan dan mogla pasti i na nulu, no naravno prijetnja i dalje postoji.

Ukoliko se analiziraju podatci o mortalitetu od koronavirusa po hrvatskim županijama, odnosno onima koje spadaju među veća središta u državi, Primorsko – goranska županija ima jednu od najpovoljnijih situacija.

Stopa mortaliteta od koronavirusa na 100.000 stanovnika:
Republika Hrvatska 1,9
Splitsko – dalmatinska županija 6,2
Grad Zagreb 2,5
Osječko – baranjska županija 2,3
Istarska županija 1,0
Primorsko – goranska županija 0,33MARKETING

U našoj županiji, podsjetimo, preminula je jedna starija osoba kojoj, nažalost, liječnici u KBC-u Rijeka ipak nisu uspjeli pomoći i spasiti život. Treba podsjetiti i kako, osim što imamo duplo manje zaraženih od prosjeka države i nama susjedne Istre, također smo brojne dijelove županije potpuno sačuvali od zaraze. Nijedan slučaj koronavirusa nije zabilježen u Gorskom kotaru, na Grobniku te otocima Rab i Lošinj.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

3. Festival klasične glazbe „Lovran classic“

Festival se održava od 10. do 18. rujna 2020. Usvom trećem izdanju, Lovran classic će ugostiti niz domaćih i stranih ...