Početna - GOSPODARSTVO - Student iz Karlovca izmislio ležaljku za plažu sa sefom za novac
foto: web

Student iz Karlovca izmislio ležaljku za plažu sa sefom za novac

Ideja je nastala kada je student iz Karlovca Domagoj Šoše, bio prije dvije godine s curom na plaži, otišao se kupati u more, te su ostavili stvari i novac, kad su se vratili iz mora shvatili su je netko curi ukrao stvari. Nakon tog slučaja počeo je razmišljati kako riješiti taj problem s krađama i palo mu je na pamet kako bi bilo super da ležaljke imaju neki jednostavni, ali pouzdani sef.

Nakon povratka u Karlovac odmah se dao na izradu projekta, projekt patentiranja trajao je dvije godine, puno duže nego razvoj same ležaljke. Ležaljka sa sefom je danas razrađeni projekt koji je pred fazom realizacije i plasiranja proizvoda na tržište. Domagoj je tražio suradnju posvuda, išao u razne tvornice u Hrvatskoj gdje se ponude kreću od 18 do 35 eura po komadu. No niti jedna od tih tvornica nije u mogućnosti izliti iz jednog komada ležaljku zbog malih strojeva i slabih kapaciteta. Tako se je sam predao proizvodnji.

Potreba za ležaljkama za plažu je na svjetskom tržištu velika, a ukoliko će ozbiljno zaživjeti njegov projekt, Karlovac možda više neće biti globalno poznat samo po kvalitetnim pištoljima iz HS Produkta. Procjenjuje da njegova ležaljka sa sefom ne bi trebala u proizvodnji biti skuplja od sto kuna, a u maloprodaji od tristo kuna.

Kako se ‘obične’ ležaljke prodaju po 200-injak kuna, očekuje da će zbog svoje velike dodane vrijednosti većina hotelskih lanaca i koncesionara plaža htjeti ležaljke iz Karlovca. Njihov princip je vrlo jednostavni, sef, veličine dovoljne za žensku torbicu, je izliven u samoj ležaljki, a naknadno može biti ojačan metalnim dijelovima. Sef se otvara i zatvara putem čipa u silikonskoj narukvici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...