Početna - IZDVOJENO - Studenti u akciji pošumljavanja Parka prirode Učka
učka
foto: web

Studenti u akciji pošumljavanja Parka prirode Učka

Važnost volontiranja u zajednici davno su prepoznali Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije te studenti, predstavnici Studentskog zbora fakulteta te Studentskog udruženja za pomoć i u ime toga već odradili cijeli niz akcija.

U sklopu prve pilot akcije oko 150 studenata prve i četvrte godine, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, srodnih kolegija “Specifični oblici turizma” i “Prirodni resursi u turizmu”, pod vodstvom mentora, prof.dr.sc. Danijele Gračan i prof.dr.sc. Rade Kneževića, posadilo je 500 sadnica hrasta medunca i hrasta cera na području Parka prirode Učka, na lokalitetu Veprinac, koje su za ovu akciju donirale Hrvatske šume – Uprava šuma Buzet.

Jedna od zadaća visokog obrazovanja je razvoj svijesti studenata o važnosti održivog razvoja, a upravo ovom ekološkom akcijom pošumljavanja studenti konkretnim radom na terenu upoznaju osnove gospodarenja šumom kao prirodnim bogatstvom.Pošumljavanje ovog područja se vrši s ciljem dopunjavanja šume i povećanja gustoće jer se na toj lokaciji šuma ne može obnavljati sama, prirodnim putem.

Hrvatske šume brinu o gospodarenju šumama te rade na podizanju svijesti ljudi o njihovom statusu prirodnog bogatstva Hrvatske. Također, uključene su i u turističke aktivnosti pa tako predstavljaju idealnog partnera koji studente može upoznati s praktičnim iskustvima.

Sadnji stabala pridružio se i Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, dr.sc. Željko Jovanović te simbolično i sam posadio nekoliko stabala, pruživši na taj način podršku ovoj akciji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...