Početna - IZDVOJENO - Sutra u Dječji odjel GKR Stribor stiže danski pisac Sally Altschuler
knjiznica

Sutra u Dječji odjel GKR Stribor stiže danski pisac Sally Altschuler

U četvrtak 10. 11. u 10 sati u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka gostovat će danski pisac Sally Altschuler. Uz razgovor s prisutnima Sally Altschuler čitat će svoju dječju priču – na danskom, a hrvatski književnik Nikica Petković će priču dočarati na hrvatskom.

Pisac Sally Altschuler, dosad nepoznat hrvatskoj čitateljskoj publici, u četvrtak će se predstaviti hrvatskim prijevodom svoje dječje knjige Kula gospodina Babilonskog prevedenu od strane Miše Grundlera. No, Sally u Gradsku knjižnicu Rijeka ne dolazi kao potpuni stranac, već uz preporuku (i ilustraciju!) omiljenog Svena Nordqvista, poznatijeg pod šifrom tata mačka Findusa i njegovog čovjeka Pettsona. Ova dvojica skandinavskih autora (Sven i Sally, ne Findus i Pettson), naime, već surađuju na zajedničkim projektima.

Autor će u Rijeci gostovati od 1. do 13. studenog u rezidenciji Kamov, putem koje je u Gradsku knjižnicu Rijeka nedavno stigla i argentinska autorica Mory Ponsowy.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Osnovna škola D. Gervais Brešca od ponedjeljka na online nastavi s mogućnosti prihvata učenika na čuvanje

Na službenim stranicama Osnovne škole stoji obavijest :“Poštovani roditelji,Odlukom Župana, nastava za sve učenike organizirat će se online u tjednu ...