Početna - IZDVOJENO - Sutra u u Rijeku stiže kruzer Silver Cloud
rijeka
Grad Rijeka

Sutra u u Rijeku stiže kruzer Silver Cloud

Riječka kruzing sezona započinje ove godine početkom svibnja, pa će tako u Rijeku ove srijede, 4. svibnja, oko podne uploviti Silver Cloud, brod kompanije Silversea Cruises.

Porinut je 1994. godine te je prvi i najstariji brod ove luksuzne kruzing kompanije. Njegova izgradnja stajala je 125 milijuna američkih dolara, zadnje preuređenje izvršeno je 2012. godine, a novo je već zakazano za 2017. Silversea Cruises ima sjediše u Monacu. Osnovana je 1994. a ideja je bila bogatoj klijenteli priuštiti neograničeni luksuz, koji ostale masovne kompanije ne nude.
U tu svrhu izgrađen je Silver Cloud, dug je tek 155 metara, širok 21 metar, prima maksimalno 362 putnika koje opslužuju 197 članova posade. O kakvom se luksuzu radi, svjedoči podatak da svaki putnik u prosjeku za sebe ima 47 kvadratnih metara prostora.

Njegov itinerar baziran je na luksuznim krstarenjima Karibima, a ljeti se vraća u Europu, točnije na Sredozemlje. U 2017. godini planira se i promjena, malo Južne Afrike, zatim ljeti na Sredozemlju, a potkraj ljeta seli prema Skandinaviji, a za sam kraj godine predviđaju se i krstarenja Arktikom i Antarktikom.

Ove godine, bit će i na Olimpijskim igrama u Riu, a u njemu će biti smješten američki muški i ženski košarkaški Dream Team.

U Rijeku stiže u sklopu 6-dnevnog krstarenja od Civitavecchie do Venecije, a s obzirom da su Rijeka i Venecija blizu, predviđeno isplovljavanje iz Rijeke očekuje se u 20h, javlja Facebook stranica Brodovi u Rijeci.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...