Početna - IZDVOJENO - Sve više nervoze u stožeru Ive Josipovića
web

Sve više nervoze u stožeru Ive Josipovića

Prema rezultatima istraživanja nezavisnih agencija predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović ima prednost u odnosu na Ivu Josipovića. Grabar-Kitarović ima prednost od nekih 2 % u odnosu na svog protukandidata.

Tako je u ovom trenutku HDZ-ova kandidatkinja u prednosti, a da će se to postići bilo je očekivano. Naime, nakon vrlo tijesne pobjede Josipovića u prvom krugu za očekivati je da će simpatije birača naklonjenih Milanu Kujundžiću i Ivanu Viliboru Sinčiću otići na stranu Kolinde Grabar- Kitarović. S druge strane kandidat s početno manjim izgledima za pobjedu u odnosu na istraživanja agencija u pravilu, ukoliko iznenadi u prvom krugu ima puno više izgleda za konačnu pobjedu u odnosu na onog kandidata za kojeg se očekivala uvjerljiva pobjeda.

Josipović je pobijedio u prvom krugu ali mogućnost  da dobije 10 ili 12% koliko treba za pobjedu manja je od mogućnosti Kolinde-Grabar jer se smatra da će ona dobiti glasove ostale dvojice kandidata iz prvog kruga .Svi ti rezultati i ankete u stožeru Ive Josipovića donose nervozu i stvaraju pritisak.

Hoće li ankete i predviđanja biti točna i hoće li Hrvatska imati prvu predsjednicu saznat ćemo 11. siječnja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...