Početna - IZDVOJENO - Sveučilište za 3. dob: počinju upisi u jesenji ciklus
3-dob

Sveučilište za 3. dob: počinju upisi u jesenji ciklus

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više, nudi novi jesenji ciklus u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

Od 18. do 20. listopada traju upisi u jesenji program Sveučilišta za 3. dob. Kao nastavak na proljetni ciklus predavanja iz područja povijesti umjetnosti zainteresiranima nudimo kratak ciklus predavanja o katedralama na Jadranu. Nastavljamo i s umjetničkim radionicama: upisati je moguće početni i napredni tečaj slikarstva.

25. listopada – 10. studenoga 2016. // utorkom i četvrtkom od 17:00-18:30 //

MJESTO ODRŽAVANJA: Filozofski fakultet (kampus Sveučilišta u Rijeci)

PREDAVAČ: doc. dr. sc. Damir Tulić (Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci)

Predavanja će ukazati na vrijedne, no široj javnosti slabije poznate arhitektonske spomenike, odnosno slike, skulpture ili ambijente bez kojih bi likovna baština Hrvatske bila nezamisliva. Ovog puta tema su Katedralne crkve na otocima i priobalju. One su simboli gradova te najizravniji primjer želje njegovih stanovnika za isticanjem moći i ambicije svoje komune nad okolnim urbanim i ruralnim naseljima. U ciklusu o Katedralama obradit će se pet spomeničkih cjelina: korčulanska, dubrovačka, splitska, šibenska i zadarska katedrala.

 

26. listopada – 7. prosinca 2016. // srijedom od 17 do 19:15 //

Tečaj uvodnog karaktera namijenjen je svim zainteresiranima koji nemaju puno iskustva u slikanju ili bi željeli početi s osnovama likovnog jezika i slikarstva. Tečaj je osmišljen kroz sedam radionica, a cilj je svake kroz kraći teorijski uvod, uz korištenje vizualnih primjera, upoznati se s osnovama slikarskog procesa, te kroz praktične zadatke riješiti određen slikarski problem.

 

  • *Napredni tečaj slikarstva: Portret

27. listopada – 8. prosinca 2016. // četvrtkom od 17 do 19:15 //

Napredni je tečaj namijenjen onima koji imaju donekle iskustva u crtanju i slikanju, a željeli bi se upoznati s klasičnim pristupom slikanju portreta te se potom okušati u slobodnijim interpretacijama teme. Naglasak će biti isključivo na temi, a zbog fokusiranog pristupa osim slikanja bit će i dosta crtanja. Cilj je tečaja rasvijetliti zakonitosti u prikazivanju ljudskog lika, odnosno glave, portreta, te odgovoriti na koje sve načine se može pristupiti slikanju portreta ovisno o našoj namjeri ili cilju.

Radionice se održavaju na Akademiji primijenjenih umjetnosti (kampus Sveučilišta u Rijeci) pod mentorstvom Mirne Kutleše, akademske slikarice, i Radovana Kunića, akademskog kipara.

Sveučilište za 3. dob, program u kojem je dosad sudjelovalo preko 500 polaznica i polaznika, neformalno je obrazovanje kojim se ne stječu kvalifikacije biti zvanja. Upisnina u pojedini ciklus predavanja je 150,00 kn. Upisnina za radionice iznosi 250,00 kn.

Prijave  (kao i sve informacije, raspored i sadržaj predavanja): od 18. do 20. 10. (od 9 do 15 sati) tel. 584 – 861; e-mail: 3dob@uniri.hr (informacije su dostupne i  na straniciwww.uniri.hr > Cjeloživotno obrazovanje > Sveučilište za 3. dob).

Informacije o upisu na drugi ciklus predavanja objavit ćemo krajem studenoga. U prosincu su, naime, na rasporedu predavanja iz područja virologije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...