Početna - IZDVOJENO - Svjetski je dan socijalnog rada
Socijalni rad
foto: web

Svjetski je dan socijalnog rada

Svjetski je dan socijalnog rada koji se ove godine obilježava na temu: Socijalne i ekonomske krize – rješenja socijalnog rada. Međunarodna federacija socijalnih radnika pozvala je socijalne radnike širom svijeta da današnji dan proslave zalagnjem za ciljeve utvrđene Globalnim planom za socijalni rad i socijalni razvoj (2012.-2016. godine).

Svjetski dan socijalnog rada na području cijele Hrvatske obilježava se različitim aktivnostima regionalnih udruga socijalnih radnika, koje na svom lokalnom području organiziraju stručne skupove, javne tribine, radionice i druge prigodne programe.

Oragniziran je i javni skup, čime se želi ostvariti neposredna komunikacija s građanima i upoznati šira javnost s ulogom ove profesije u zaštiti prava svih ljudi, promicanju pravednosti, solidarnosti, uvažavanja različitosti i aktivnog sudjelovanja svake osobe u procesu željenih promjena, kako na osobnoj tako i na široj društvenoj razini.

U zagrebačkom Europskom domu tribina povom Svjetskog dana socijalnog rada okupila je socijalne radnike iz cijele zemlje, ali i predstavnike vlasti. Kriza, porast siromaštva, novi sustav vrijednosti i sve češća depresije, pred sustav socijalne skrbi stavljaju nove izazove kojima je ponekad teško odgovoriti.

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić naglasila je kako se provode brojne mjere i reforme sustava socijalne skrbi. Nastale probleme u konačnici može jedino riješiti porast gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...