Početna - IZDVOJENO - U Riječkoj razvojnoj agenciji Porin održana druga RiScience konfrencija
RiScience 2
web

U Riječkoj razvojnoj agenciji Porin održana druga RiScience konfrencija

U Riječkoj razvojnoj agenciji Porin održana je prošli tjedan druga RiScience konferencija, osmišljena kao mjesto susreta profesionalaca koji se u svojem poslovnom djelovanju koriste nekim od računalnih alata za 3D modeliranje, ali i zainteresiranih studenata i građana kako bi dobili kvalitetne informacije o tehnologijama budućnosti i implementirali ih u svoju svakodnevicu.

Teme ovogodišnje konferencije bile su 3D moderliranje, 3D printanje, aditivne tehnologije, uvođenje inovativnih pristupa u razvojnim tehnološkim procesima i biotehnološkim znanostima te društvene, ekonomske implikacije 3D srodnih tehnologija.

U ime organizacijskog odbora sudionike konferencije pozdravio je nagrađivani riječki znanstvenik Sven Maričić. Direktor RRA Porin Ernest Cukrov je kazao kako je Porin uporišna točka za male i srednje poduzetnike. Uključivanjem u organizaciju kongresa i stvaranjem uvjeta za 3D printing u Porinu nastoje podići tehničko-tehnološku razinu usluge u inkubatorima, a s ciljem obogaćivanja edukacije poduzetnika, ali i mladih. Cijeli proces je započet nabavkom 3D printera, skenera i računala, čime je stvoren Centar 3D tehnologije. RRA Porin ulaže velike napore da se već na idućem natječaju za EU sredstva, koji je očekuje u rujnu, kandidira za nabavku 3D printera u metalu za potrebe poduzetnika u inkubatorima, ali i drugih gospodarstvenika.

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, istaknuvši kako RRA Porin ima veliku ulogu u realizaciji Strategije Grada Rijeke, odnosno ostvarenju cilja “Na temeljima društva znanja i novih tehnologija razviti konkurentno gospodarstvo”.
“Naredno razdoblje razvoja Porina obilježit će podizanje tehničko-tehnološke razine usluge u inkubatorima. Cilj tih promjena je omogućavanje korištenja 3D tehnologija malim i srednjim poduzetnicima, kako bi povećali svoju konkurentnost i osigurali svoju budućnost,” kazao je gradonačelnik Obersnel.

U sklopu konferencije održana su edukativna predavanja te okrugli stol i rasprava. Predavanja su održali brojni stručnjaci iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, pa su posjetitelji imali priliku upoznati se s uspješnim poduzetničkim pričama koje su ostvarile tvrtke kao što su FSB (Zagreb), TU Cluj Napoca (Rumunjska), Rimac automobili (Sv. Nedelja), Metris (Pula) i Limes (Rim).

Svi posjetitelji konferencije imali su priliku isprintati i malu 3D kopiju za sebe, a s ciljem da se svim zainteresiranim ukaže na naprednost 3D tehnologije i njezin potencijal.

Više na mrežnim stranicama kongresa RiScience.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...