Početna - IZDVOJENO - U tijeku je izgradnja kulturno turističkog centra u Opatiji
ktc02

U tijeku je izgradnja kulturno turističkog centra u Opatiji

U utorak je upaljen prvi bager i tako je započeo početak radova izgradnji objekta Kulturno turističkog centra u Opatiji.

Uz gradonačelnika, gradilište su obišli i župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, predsjednik Gradskog vijeća Viktor Peršić, zamjenica župana Marina Medarić, te zamjenici gradonačelnika Marina Gašparić i Fernando Kirigin, i drugi…

Gradonačelnik Dujmić je u kratkom obraćanju nazočnima, među kojima su bili prestavnici brojnih gradskih udruga, zatim učenici srednjih te OŠ R.K. Jeretov, kao i predstavnici gradske uprave, pročelnici upravnih odjela te predstavnici gradskih ustanova, tvrtki i drugi građani – podsjetio na važnost postojanja ovakvog jednog infrastrukturnog objekta u Opatiji za gospodarstvo ali i kvalitetu života građana, a na koji se dugo čekalo, i nakon niza godina – gradnja je danas i službeno počela. GRadonačelnik je također ponovio da će građani imati prilike izjasniti se o imenu koje će budući Centar nositi.

Nazočne je pozdravio i župan Zlatko Komadina. On je istakao da je Opatija brend kvarnerskog turizma, te da definitivno kultura, odnosno zbivanja koja se odvijaju u gradu, zaslužuju dobiti svoj “krov nad glavom” što će s ovim Centrom i biti ostvareno.

Kulturno turistički centar (KTC) predstavlja jednu od ključnih kapitalnih gradskih investicija. Nakon što je izgrađena sportska dvorana Marino Cvetković, sada se radi na izgradnji još jednog značajnog objekta za Opatiju – to je Kulturno turistički centar. Objekt se gradi u centru Opatije, na lokaciji ex kina (iza hotela Imperial) na zemljištu u vlasništvu Grada. Izvođač radova je tvrtka GP Krk d.o.o. s kojom je Grad Opatija potpisao ugovor 13. travnja 2015. Ugovorena vrijednost radova je 31,6 milijuna kuna bez pdv-a.

Gradnja Kulturno turističkog centra financira se kreditom Erste&Steirmarkische banke  s kojom je Grad Opatija sklopio ugovor 7.svibnja 2013. godine. Rok otplate kredita je 15 godina u 60 tromjesečnih rata. Završetak gradnje tvrtka izvođač najavljuje za kraj 2016. g.

Njegova gradnja motivirana je osnaživanjem kapaciteta turističke infrastrukture grada, s ciljem jačanja cjelogodišnjeg poslovanja turističkog sektora. Konceptualno, zamišljen je tako da može ugostiti značajne kazalište predstave, koncerte, izložbe, a u Centru će i mladi dobiti svoj prostor; istovremeno, KTC će zbog svoje višenamjenosti, moći ugostiti i različita kongresna događanja.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...