Početna - IZDVOJENO - U tijeku su upisi u kazališne radionice za djecu, mlade i odrasle
krila gluma

U tijeku su upisi u kazališne radionice za djecu, mlade i odrasle

U tijeku su upisi u tri redovna edukacijska programa Umjetničke organizacije Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA kojeg vode profesionalni kazališni umjetnici i pedagozi: scenska igraonica za djecu (od 6 do 9 godina), suvremeno kazalište za djecu (od 10 do 16 godina) i suvremeno kazalište za mlade i odrasle (17+ godina). Upisi traju do 31. siječnja.

Scenska igraonica i suvremeno kazalište za djecu i mlade (od 6 do 16 godina) putem različitih kreativnih i dramskih igara i vježbi, uz stručno i iskusno vodstvo, poticat će se imaginacija, razigranost i nesputano izražavanje polaznika, te stjecanje i razvijanje individualnih i društvenih vještina i sposobnosti. Važno nam je osigurati djeci i mladima okruženje u kojemu će se osjetiti sigurni i neopterećeni slobodno se izraziti i povezati s vršnjacima. Program se odvija u dvije dobne skupine, scenska igraonica (od 6 do 9 godina) i suvremeno kazalište za djecu (od 10 do 16 godina).

Suvremeno kazalište za mlade stvaraoce i odrasle (17+ godina) sastoji se od nekoliko podprograma. Fizičko kazalište i dramska korporalna mima će omogućiti polaznicima da budu kreativno samopouzdani u svome tijelu kao središnjem elementu njihove sceničnosti i stvaralaštva. Vještine koje se razvijaju su: preciznost, koordinacija; ravnoteža, izdržljivost, fleksibilnost; poznavanje koncepata i teorijskog znanja; kontinuirano samoistraživanje kroz improvizaciju i tehniku; rad na kompoziciji s rekvizitima, itd. Kolaboracijsko i autorsko kazalište u fokusu ima kreativni rad izvođača/glumca koji se oslobođen dramskoga teksta i naracije kao jedinog polazišta, koristi izražajnim mogućnostima tijela i glasa u procesima improvizacije, kompozicije i izvedbe i na taj način otkriva i razvija svoju osobnu unutarnju logiku stvaranja scenskoga materijala. Posebna pažnja posvećuje se timskom i kolaboracijskom radu.

Polaznici svih programa imat će priliku prikazati nastale radove početkom lipnja ove godine u HKD-u i tako stjecati svoja izvedbena i glumačka iskustva.

Programi počinju u veljači i održavaju se dva puta tjedno po dva školska sata u HKD-u na Sušaku, Strossmayerova 1, Rijeka. Više o programima i kako su izgledale prošle edukacijske produkcije možete pogledati na www.krila.org.

Informacije i prijave do 31.siječnja na:

info@krila.org ili 091 579 35 95 (Ivana)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...