Početna - IZDVOJENO - Uvođenje novih brodskih linija iz Rijeke prema Bliskom istoku i Kini
web

Uvođenje novih brodskih linija iz Rijeke prema Bliskom istoku i Kini

Tvrtka Jadranska vrata (Adriatic Gate Container Terminal – AGCT), koja upravlja radom kontejnerskog terminala na Brajdici, predstavila je novog direktora i člana Uprave, Alessandra Beccea, ujedno najavivši i dvije novosti u radu: uvođenje nove brodske linije prema Bliskom istoku i Kini te dolazak do sad najvećeg broda na kontejnerski terminal.

Becce je na ovoj poziciji zamijenio dosadašnjeg direktora AGCT-a, Phillipa Marshama, koji je bio sa nama od listopada 2012. godine. Gospodin Becce dolazi iz luke Jeddah, Saudijska Arabija, gdje je posljednje tri godine radio kao izvršni direktor operative kontejnerskog terminala grupacije DP World s godišnjim prometom od 1,8 milijuna TEU, koordinirajući timom od 1.150 zaposlenika.

Tvrtka Jadranka vrata izražava uvjerenje da će novi direktor svojim znanjem i bogatim iskustvom stečenim tijekom više od 20 godina na izvršnim pozicijama u industriji, uvelike pridonijeti daljnjem razvoju AGCT-a i jačanju pozicije kao jedne od strateških kontejnerskih luka sjevernog Jadrana.

Novi direktor je izrazio izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Rijeku te je istaknuo da će Jadranska vrata (AGCT – Adriatic Gate Container Terminal) ustrajati na pozitivnim promjenama razvoja kontejnerskog prometa i luke u cjelini s posebnim naglaskom na kopnenim (željezničkim) uslugama.

Ujedno su predstavljene i dvije nove brodske linije u organizaciji alijanse Ocean Three, China Shipping Container Line (CSCL) te United Arab Shipping Company (UASC), ujedno i prva izravna pomorska veza iz Dalekog istoka prema Rijeci. Prvi brod u sklopu ove linije od sinoć je privezan na kontejnerskom terminalu.

Phillip Marsham nastavlja uspješnu suradnju s ICTSI-em (International Container Terminal Services Inc.), globalnom grupacijom čiji su dio i Jadranska vrata (AGCT), budući da će preuzeti upravljanje kontejnerskim terminalom BGT (Basra Gateway Terminal) u gradu Umm Qasr u Iraku.

Phillip Marsham zahvalio se AGCT timu i svim radnicima, Luci Rijeka, Lučkoj upravi Rijeka, Gradu i Vladi za svu podršku i zajedničke napore posljednjih nekoliko godina kako bi vizija Jadranskih vrata postala stvarnost. Istaknuvši kako predstoji dugi put do razvoja Rijeke do njezina puna potencijala, nadovezao se na Becceovu izjavu o potrebi za razvojem kopnenih usluga prema srednje Europskim odredištima kao ključnom faktoru.

Marsham je istaknuo kako se radi o vrlo važnom tjednu u radu Jadranskih vrata – osim uvođenja dvije nove brodske linije, u petak u organizaciji 2M servisa u Rijeku dolazi najveći brod u povijesti  AGCT-a.

Tvrtka Jadranska vrata d.d. / Adriatic Gate Container Terminal (AGCT) osnovana je 2001. godine u Rijeci kao međunarodna korporacija koja na 6 kontinenta i u 21. zemlji diljem svijeta upravlja s 29 kontejnerskih terminala. AGCT od tada djeluje kao uspješno javno-privatno partnerstvo, u kojem ICTSI ima 51%, a Luka Rijeka udio od 49%. Cilj ICTSI je u 30-godišnjem razdoblju koncesije (2011.- 2041.)  AGCT učiniti strateškom  lukom  za kontejnerski promet tržišta srednje i jugoistočne Europe.tvrtka–kći Luke Rijeka te postaje koncesionar kontejnerskog terminala Brajdica. 15. travnja 2011. godine u AGCT ulazi strateški partner – International Container Terminal Service Inc. (ICTSI),

Izvor: mojarijeka.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...