Početna - IZDVOJENO - Vijeće odbilo jamčevinu za Sanadera, ostaje u Remetincu
Ivo Sanader

Vijeće odbilo jamčevinu za Sanadera, ostaje u Remetincu

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je jamčevinu za Ivu Sanadera. Razlog odbijanja jamstva koje je ponudila obrana bivšeg premijera još nije poznat.

Neslužbeno se doznaje da sud nije bio zadovoljan s ponuđenom dokumentacijom. Sanaderovi odvjetnici sada imaju pravo žalbe, piše 24 sata.

Podsjetimo, Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu od devet godina zatvora bivšem premijeru i vratio predmet na ponovno suđenje, kako smo već i pisali da će se dogoditi. Iako je obrana u petak osigurala dvije nekretnine i od suda zatražila da ih prizna kao jamčevinu, sud je tražio objašnjenje u vezi s kućom odvjetnika Gorana Suića.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković rekla je u petak kako kuća odvjetnika Suića, koja je ponuđena kao jamstvo, a koju je vještak procijenio na 8,951.000 kuna, nije prihvaćena jer je Suić upisan na svoju kuću dva puta u udjelima po jednu polovicu. Ironično je komentirala da će angažirati PMF kako bi oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...