Početna - IZDVOJENO - Viktor Lenac: Završen remont broda Američke ratne mornarice, ugovoreni i dodatni radovi
Viktor Lenac
web

Viktor Lenac: Završen remont broda Američke ratne mornarice, ugovoreni i dodatni radovi

Brodogradilište Viktor Lenac je dan prije roka završilo ugovoreni remont zapovjednog broda 6. flote Američke ratne mornarice USS Mount Whitney, a u petak je potpisan i dodatak ugovoru kojim su određeni uvjeti završetka osnovnih ugovorenih radova, uključujući probne vožnje, te ugovoreni dodatni radovi koji će se obaviti nakon povratka broda s probne vožnje, izvijestili su iz Viktora Lenca.

Rok za dodatne radove je 4. kolovoza.

Iz Uprave Brodogradilišta Viktor Lenac ističu da su prva jučerašnja i jutrošnja testiranja broda zadovoljila sve potrebne uvjete.

Svi uređaji, propulzija, kotlovi i turbine, na kojima je brodogradilište obavljalo radove, funkcioniraju besprijekorno i svi radovi su prihvaćeni.

Brod je, kako naglašavaju, postigao čak 2 milje veću brzinu u odnosu na svoju uobičajenu plovidbenu brzinu.

Od dolaska brodu u siječnju ove godine, osim tada ugovorenih radova, napravljeno je još dodatnih, oko 40 posto novih radova, napominju iz Viktora Lenca.

Projekt je obuhvatio cjeloviti remont i dokovanje broda, uz uređenje dijela nastambi i kuhinja na brodu, radove na izmjeni čelične strukture oplate i palubnih kućica. Napravljena je preinaka postojećeg sustava elektro-energetskog napajanja broda, instalacija novih generatora i elektro-energetskih ploča i kontrolnih mehanizama opreme te je preuređen sustav preljeva goriva, reverzne osmoze, ispiranja crnih i sivih voda i dojave požara.

Ovaj vrlo zahtjevan i vrijedan posao još je jedan u nizu uspješno završenih remontnih poslova, čime Viktor Lenac potvrđuje svoju referencu i za buduće poslove za Američku ratnu mornaricu, naglasili su iz Uprave brodogradilišta Viktor Lenac.

Izvor: Poslovni hr.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...