Početna - GOSPODARSTVO - Vladimir Kristijan odlaskom iz HBOR-a dobio 300 000 kuna
web

Vladimir Kristijan odlaskom iz HBOR-a dobio 300 000 kuna

Bivši šef Hrvatske banke za obnovu i razvoj Vladimir Kristijannakon 9 mjeseci rada dao je ostavku te tako dobio 300 000 kina, odnosno otpremninu od 12 plaća.

“Odlazim svojevoljno i na vlastitu inicijativu, ponajprije zbog različitih pogleda, u odnosu na vlasnika, na ukupnu poslovnu politiku i strategiju daljnjeg razvoja i djelovanja HBOR-a”, objasnio je Kristijan, koji je čim je lani došao na funkciju preuredio svoj ured i nabavio šest novih automobila, što je državnu banku koštalo gotovo dva milijuna kuna.
Ministri, članovi nadzornog odobora HBOR-a, koji su ga lani podržavali i najavljivali kao jeftinije rješenje, danas svi šute. U Ministarstvu financija neslužbeno kažu kako su smanjili Kristijanovu otpremninu na samo 12 plaća, budući da je prethodni šef Anton Kovačev otišao je sa 16 plaća. Iz HBOR-a ne žele potvrditi, ali ni demantirati iznos otpremnine koji se navodno penje na 300.000 kn, objavio je RTL.

Iako grešku ne priznaje javno, jasno je da Vlada shvaća da je krivac jer je spornu odluku o otpremnini promijenila. Novi šef HBOR-a, ako ode sam, neće dobiti ni kune.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...