Početna - IZDVOJENO - Wine EnoGASTRO Vip Event u Poreču

Wine EnoGASTRO Vip Event u Poreču

Hotel Parentium Plava Laguna u Poreču 17. lipnja 2021. ugostio je drugi po redu ovogodišnji Wine EnoGASTRO Vip Event. Pod organizacijom Dantesa Begića i tima agencije RICERCA MERCATO okupili su se brojni ugostitelji, hotelijeri, vinari, sirari, gastronomi i mnogi drugi iz ugostiteljsko-turističkog sektora. Cilj ovog eventa bio je povezati ugostitelje i lokalne proizvođače te ih dodatno educirati s ciljem poboljšanja njihove ponude i usluge. Osim vrhunskih proizvoda i kvalitetnih edukacija, gosti su mogli uživati u Cooking showu te večeri sljubljivanja hrane i vina.

Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč, Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Udruženje obrtnika Grada Poreča, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede RH.  

Suzuki MotorTeh Pula vozila dočekala su goste na samom ulazu u hotel, a tijekom cijelog eventa imali su prilike uživati u isprobavanju i kušanju raznih proizvoda mnogobrojnih izlagača: Vina Prelac, Kopjar, Damjanić vina, Krauthaker, Marčeta vina, Vina Koper, Matić vina, Bodren, Galić vina, Sosich wines, Ščurek vino, Vinarija Gospoja, Pjrenušci i vina Josipović, Vina Poletti, Tiskara Sušak, Scorpio ugostiteljska oprema, delicije Histrisa, Alden bakalar, MI-KOM doo, Mini mljekare Veronika, Camelot, Cromaris, Dukat Hrvatska President, Đanić rakije i likeri, Jana, Gligora sirevi, PAR Gastro Akademija Rijeka, Gastro tim prezentirao je svoju vrhunsku ponudu a na njihovoj pokretnoj kuhinji i novom fenomanlnom roštilju Prima Grill radio se i humanitarni Cooking Show a za koji su namirnice osigurali METRO, PG Orehovec, Cromaris, PIK Vrbovec i Histris. A kako bi kuhari bili zaštićeni od sunca pobrinuo se Ghia Staff sa svojim šatorima, a za uslugu na visokom nivou pobrinuo se personal hotela Parentium Plava Laguna pod dirigentskom palicom Dragana Ružića.

Program je bio vrlo bogat, ispunjen radionicama i predavanjima izvrsnih govornika poput Mire Šemić- vinska dama i vrhunska govornica iz Slovenije, Damjana Miletića iz PAR Gastro Akademije Rijeka, našeg Chefa Dragana Jovanovića, sommeliera Jure Andrijaševića, sommelierke Manuele Maras, prezentacija slastica od strane Vlade Voštena tvrtke Irex Aroma i MI-KOM doo, Zorana Lukića iz tvrtke Scorpio i Barmen.hr, Filipa Savića i Tomislava Razumovića iz Vinarije Krauthaker. Teme su bile raznolike – Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, Bonton i kultura stola, Potencijal Graševine u visokoj gastronomiji, Evolucija istarske Malvazije, Novi trendovi u miksologiji, Sousvide kuhanje i vakumiranje moderne generacije i mnoge druge.

Event je dodatno obogatio Cooking show pod vodstvom gastro chefa Dragana Jovanoviića u kojem su sudjelovali i restorani Bacchus Plava Laguna, Damir Modrušan iz Sapore di mare i Da Antonio Fažana te restoran Asian streetfood Umi. Cooking atrakcija bila je humanitarnog karaktera te je prikupljeno 2450 kuna, a prikupljeni iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu „Sobu čuda”.

Nakon Rijeke i Poreča, Wine EnoGASTRO Vip Event ne staje sa svojom lijepom pričom već seli u Dalmaciju, točnije u Split u novi prekrasni hotel Amphora (23.06.), gdje je na redu edukacija i druženja ugostitelja Splita i cijele Splitsko-dalmatinske županije. Interes je vrlo velik jer najavljena je velika i vrlo posebna prezentacija “Kaštelanski žmuli i pjati” kaštelanska eno-gastro baština, zatim prezentacija Dalmatinske gastronomije u koju su se uključili vrhunski ugostiteljski objekti Splita – Zrno soli, Zora bila, Brasserie on 7 i Zinfandel Wine bar uz našeg Chefa Dragana Jovanovića i Luku Dančulovića i gostujućeg Chefa iz Zadra iz tvrtke Marikomerc Tomislav Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...