Početna - IZDVOJENO - Završen sastanak HDZ-a pred pregovore s MOST-om
Foto: HDZ

Završen sastanak HDZ-a pred pregovore s MOST-om

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, Božidar Kalmeta je po izlasku iz središnjice stranke samo kratko dobacio: “Moj osmijeh vam sve govori”.

Gordan Jandroković je izjavio kako pregovori s Mostom još nisu započeli, a počet će, kaže, danas ili sutra.

– Održali smo sjednicu Predsjedništva HDZ- a. Analizirali smo rezultate izbora i aktualnu situaciju. Tri su nam ključna elementa: Prvo, HDZ i partneri su relativni pobjednici ovih parlamentarnih izbora što je iznimni važno jer se dovodi u pitanje ta pobjeda. Ona je čista, jasna, 59:56. S druge strane dvije trećine građana želi promjene, nisu zadovoljni vladom Zorana Milanovića i žele promjene. Treći element je taj da su i HDZ i Most političke opcije koje su zahtijevale promjene i vrlo jasno iskazivale nezadovoljstvo aktualnom vlašću. Prirodno je i logično da te dvije političke opcije započnu razgovore o formiranju nove vlade. Razgovore očekujemo tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana. Definirali smo našu platformu, što je jednoglasno prihvaćeno na Predsjedništvu HDZ- a. Očekujemo promjene, reforme. Ono što mi unosimo u te pregovore je naš program. Ovo je prilika da i afirmiramo sve ono što u njemu piše. Želimo kroz te pregovore doći do zajedničkog stajališta, želimo formirati vladu i želimo da pobjednik izbora bude Hrvatska – rekao je Jandroković.

– Definirali smo naše ciljeve i granice iznad kojih ili ispod kojih nećemo ići, no u ovom trenutku neću govoriti o pojedinostima. U pregovaračkom timu HDZ- a bit će predsjednik stranke, a tijekom dana definirat ćemo i ostali sastav – dodao je Jandroković.

Nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje bi li odustali od mjesta premijera, piše 24 sata

Podsjetimo, HDZ-ov Davorin Mlakar u utorak je nakon sastanka s Tomislavom Karamarkom i nekolicinom uglednih kolega iz stranke najavio kako bi prvi razgovori s Mostom trebali početi već u srijedu popodne. Još se ne zna gdje bi sastanak trebao biti.

Kalmeta: Most nema nikakvog razloga surađivati sa SDP-om

Član Predsjedništva HDZ-a Božidar Kalmeta izjavio je u srijedu da MOST nema nikakvog razloga surađivati sa SDP-om jer, i MOST kao i HDZ-ova Domoljubna koalicija žele reforme, dok je SDP  u protekle četiri godine pokazao da nije za njih.

– MOST nema nikakvog razloga surađivati sa SDP-om jer MOST želi reforme, svi želimo reforme, a SDP je u proteklih četiri godine pokazao da nije za reforme i da nije za ništa – izjavio je Kalmeta novinarima prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a na kojoj će se odlučiti o strategiji današnjih pregovora s Mostom.

Komentirajući rezultate izbora rekao je da je zadovoljan, naglasivši kako je najvažnije da je HDZ-ova Domoljubna koalicija pobijedila SDP, i nesposobnu Milanovićevu vladu.

– Pobijedili smo nesposobnu vladu koja je do sada vladala i nije napravila ništa i koja je sve upropastila. Dobro je da je otišla – kazao je Kalmeta.

Naveo je da se na izborima dobila i treća opcija, MOST, te da je HDZ uvijek pokazivao širinu, podsjetivši kako su na izbore izašli s osam stranaka u Domoljubnoj koaliciji.

Negirao je novinarsko nagađanje da je zbog rezultata izbora u stranci ugrožen položaj predsjednika Tomislava Karamarka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...