Početna - IZDVOJENO - Završen sastanak HDZ-a pred pregovore s MOST-om
Foto: HDZ

Završen sastanak HDZ-a pred pregovore s MOST-om

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, Božidar Kalmeta je po izlasku iz središnjice stranke samo kratko dobacio: “Moj osmijeh vam sve govori”.

Gordan Jandroković je izjavio kako pregovori s Mostom još nisu započeli, a počet će, kaže, danas ili sutra.

– Održali smo sjednicu Predsjedništva HDZ- a. Analizirali smo rezultate izbora i aktualnu situaciju. Tri su nam ključna elementa: Prvo, HDZ i partneri su relativni pobjednici ovih parlamentarnih izbora što je iznimni važno jer se dovodi u pitanje ta pobjeda. Ona je čista, jasna, 59:56. S druge strane dvije trećine građana želi promjene, nisu zadovoljni vladom Zorana Milanovića i žele promjene. Treći element je taj da su i HDZ i Most političke opcije koje su zahtijevale promjene i vrlo jasno iskazivale nezadovoljstvo aktualnom vlašću. Prirodno je i logično da te dvije političke opcije započnu razgovore o formiranju nove vlade. Razgovore očekujemo tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana. Definirali smo našu platformu, što je jednoglasno prihvaćeno na Predsjedništvu HDZ- a. Očekujemo promjene, reforme. Ono što mi unosimo u te pregovore je naš program. Ovo je prilika da i afirmiramo sve ono što u njemu piše. Želimo kroz te pregovore doći do zajedničkog stajališta, želimo formirati vladu i želimo da pobjednik izbora bude Hrvatska – rekao je Jandroković.

– Definirali smo naše ciljeve i granice iznad kojih ili ispod kojih nećemo ići, no u ovom trenutku neću govoriti o pojedinostima. U pregovaračkom timu HDZ- a bit će predsjednik stranke, a tijekom dana definirat ćemo i ostali sastav – dodao je Jandroković.

Nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje bi li odustali od mjesta premijera, piše 24 sata

Podsjetimo, HDZ-ov Davorin Mlakar u utorak je nakon sastanka s Tomislavom Karamarkom i nekolicinom uglednih kolega iz stranke najavio kako bi prvi razgovori s Mostom trebali početi već u srijedu popodne. Još se ne zna gdje bi sastanak trebao biti.

Kalmeta: Most nema nikakvog razloga surađivati sa SDP-om

Član Predsjedništva HDZ-a Božidar Kalmeta izjavio je u srijedu da MOST nema nikakvog razloga surađivati sa SDP-om jer, i MOST kao i HDZ-ova Domoljubna koalicija žele reforme, dok je SDP  u protekle četiri godine pokazao da nije za njih.

– MOST nema nikakvog razloga surađivati sa SDP-om jer MOST želi reforme, svi želimo reforme, a SDP je u proteklih četiri godine pokazao da nije za reforme i da nije za ništa – izjavio je Kalmeta novinarima prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a na kojoj će se odlučiti o strategiji današnjih pregovora s Mostom.

Komentirajući rezultate izbora rekao je da je zadovoljan, naglasivši kako je najvažnije da je HDZ-ova Domoljubna koalicija pobijedila SDP, i nesposobnu Milanovićevu vladu.

– Pobijedili smo nesposobnu vladu koja je do sada vladala i nije napravila ništa i koja je sve upropastila. Dobro je da je otišla – kazao je Kalmeta.

Naveo je da se na izborima dobila i treća opcija, MOST, te da je HDZ uvijek pokazivao širinu, podsjetivši kako su na izbore izašli s osam stranaka u Domoljubnoj koaliciji.

Negirao je novinarsko nagađanje da je zbog rezultata izbora u stranci ugrožen položaj predsjednika Tomislava Karamarka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...