Početna - IZDVOJENO - Zbog stravičnog sudara na A1 privedeni zaposlenici HAC-a
A1 Sudar
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Zbog stravičnog sudara na A1 privedeni zaposlenici HAC-a

Umrla i četvrta žrtva!

Neslužbeno doznajemo kako je ozljedama podlegla još jedna žrtva nesreće te se broj poginulih u stravičnom višestrukom sudaru popeo na četiri.

Policija je uhitila četiri zaposlenika Hrvatskih autocesta zbog teške prometne nesreće koja se prije deset dana dogodila na autocesti A1 kraj tunela Krpani.

Riječ je o pomoćniku direktora za tehničke poslove u sektoru održavanja, šefu odjela za elektroodržavanje, voditelju pravca i šefu tehničke jedinice Sveti Rok.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević potvrdila je da su uhićene četiri osobe, a ne šest kao što se navodilo, i to dvojica ophodara iz Centra Sveti Rok te dvojica zaposlenika HAC-a u Zagrebu. Tvrdi da su osumnjičeni za ugrožavanje prometa i života općeopasnom radnjom. Iz PU ličko-senjske potvrdili su i da će dvojica ophodara i dvojica djelatnika HAC-a s područja Zagreba biti odvedena u Gospić u poslijepodnevnim satima.

Podsjetimo, Uprava Hrvatskih autocesta prošlog tjedna nije prihvatila ostavku članova Uprave HAC ONC-a koju su podnijeli nakon nesreće kraj tunela Krpani. Iz HAC-a su kazali kako izvještaj stručnog povjerenstva nije utvrdio da se nije radilo o propustu sustava i funkcioniranja zimske službe, već se radi o pojedinačnom operativnom propustu.

Prometna nesreća na dionici autoceste A1 ispred tunela Krpani dogodila se u subotu, 30. studenoga, oko 6.15 sati. Petar Cota, član Stručnog povjerenstva HAC-a, napisao je u svom mišljenju da su “na temelju dostavljene vremenske prognoze (Državnog hidrometeorološkog zavoda, do subote u 7 sati, za Liku), zimski uvjeti trebali biti proglašeni za noć s petka na subotu, iz čega proizlazi da je promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom, trebao biti zabranjen”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...