Početna - AUTOMOTO - Golf “dvojka” postaje oldtimer
golf 2

Golf “dvojka” postaje oldtimer

golf 2Za očuvane limene ljubimce koji su stariji od 30 godina a koji su ostali vjerni originalu, vlasnici u Njemačkoj mogu zatražiti H-registarsku pločicu (PV registarska pločica je njen pandan u Hrvatskoj). Od ove godine to se odnosi i na Volkswagenov model Golf II, koji  dobiva status oldtimer vozila.

Golf II prvi puta je predstavljen u rujnu 1983. godine na IAA sajmu automobila, a otada do 1991. proizvedeno je ukupno 6,4 miljuna vozila. Od Golfa I razlikovao se što je imao produžen međuosovinski razmak i aerodinamičniju karoseriju. Automobil se proizvodio sa reguliranim katalizatorom, kompresorskim punjenjem i pogonom na sva četiri kotača.Za automobile starije od 30 godina vlasnici u Njemačkoj mogu zatražiti H-registarsku pločicu. Ove godine se to odnosi na model Golf II, koji upravo s time, dobiva status oldtimer vozila.

Za vrijeme bivše države Golfove je proizvodila Tvornica Automobila Sarajevo – TAS. Tada, bilo je to ostvarenje sna “radničke” klase bivše Jugoslavije. Proizvodio se do 1992. godine i to isključivo za zemlje bivše Jugoslavije. U vremenu kada je nastao bio je dizajnerski i tehnički izvanredan automobil čije su vozne osobine,trajnost i potrošnja nenadmašne i mnogim današnjim novim modelima automobila.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

7. Inter Cars Učka 2021

Na rasporedu ovog vikenda- Inter Cars Učka 2021. Subota, 17.07.2021.Od 16:00 do 19:00 Tehnički prijam i verifikacija dokumenata Nedjelja, 18.07.2021.08:30 ...