Početna - GASTRO KUTAK - Šparoge – zeleni izdanci proljeća

Šparoge – zeleni izdanci proljeća

sparogeRiječki će Gastro dani ove godine biti u znaku šparoga, a u riječke restorane uvlače se u razdoblju od 23. do 30. travnja. Cilj koji stoji iza ove manifestacije je upoznavanje i očuvanje tradicije mediteranske prehrane u nas. Njihovo blagotvorno djelovanje dokazuju brojne studije. Šparoge – zeleni izdanci proljeća, specifičnog gorkastog okusa, pravi su gastronomski dragulj, okusa koji se dugo pamti, a u kombinaciji s kvarnerskim škampom, svim bogatstvom iz mora, domaćom skutom, mladom janjetinom… prava su delicija. Tijekom ovog gastro tjedna niz će ugostitelja, po popularnim cijenama, u svojim restoranima i konobama pripremati razna jela na temu ove proljetne delicije.

Proljeće nam uvijek nudi veliki izbor zdravih namirnica, a među njima su i šparoge. Šparoge su bogate vitaminima A, B i C, te željezom. Manje je poznato da sadržavaju enzim koji smanjuje djelovanje pesticida koje gutamo s drugim namirnicama. Proljetnu detoksikaciju idealno je stoga bazirati na jelima od šparoga. Ako volite kuhati onda predlažemo vam jedan brz i jednostavan, a nadasve ukusan recept sa šparogama- šparoge u lisnatom tijestu. Okus šparoga s parmezanom oduševit će vas i vaše najmilije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen bogat program Markove, promocije Društvenog doma i proslave 1. maja na Veprincu

Grad Opatija i Kulturno društvo Leprinac pripremili su raznolik i bogat program obilježavanja Markove na Veprincu, a nakon pandemijske stanke ...